ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГІнфографіка:«Кому потрібно повторно переоформити субсидію?»

Інфографіка:«Кому потрібно повторно переоформити субсидію?»

У зв’язку з введенням нових правил близько 15% громадян потрібно буде звернутися до органів соцзахисту за переоформленням субсидії.
З 1 травня 2018 року діє нова програма житлових субсидій, яка є перш за все соціально справедливою та більш адресною. Зміни направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали. При цьому вводяться такі механізми, при яких багаті люди більше не зможуть паразитувати за кошт всіх платників податків, повідомляє сайт Teplo.gov.ua
 
Якщо раніше субсидію перепризначали на новий період раз на рік у травні і окремо розраховували її розмір на літній і зимовий період, то тепер  це відбуватиметься двічі на рік – у травні і жовтні.
 
Преважній більшості громадян, які отримують субсидії і не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу, - загалом це приблизно 80-85% нинішніх субсидіантів - як і раніше державна допомога буде перепризначена в автоматичному режимі і без необхідності звертатися до органів соціального захисту.
 
Натомість у зв’язку з введенням нових правил близько 15% громадян потрібно буде звернутися до органів соцзахисту за переоформленням субсидії. Отже, повторно - Заяву і Декларацію - потрібно буде подати:
  • Орендарям житла
  • Внутрішньо переміщеним особам
  • Тим сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб
  • Тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати
  • Тим сім’ям, в який відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року.
  • Тим сім’ям, які саном на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018-го. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
03 Травня 2018 p. 23:00
У цьому році держава добре почистила субсидіантів :1)"Зимову " субсидію почали зазначати у платіжках лише у січні, а не у жовтні, як це було раніше. 2) Вже тепер субсидійний період триває лише 2-3 місяці на рік, оскільки "літніх" субсидій вже немає. Надалі є тенденція ще більшого погіршення комунальних справ пересічних споживачів.
Коля Пухов
03 Травня 2018 p. 23:29
А щодо тих працівників, які позбавлені засобів існування по незалежним від них причинам, з ініціативи держави? Їм так і буде приписуватись "віртуальний" дохід?