ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВІнфографіка:«Вивезення побутових відходів для киян стало окремою послугою»

Інфографіка:«Вивезення побутових відходів для киян стало окремою послугою»

Вивезення сміття у столиці стало окремою послугою, вартість якої тепер залежить від кількості осіб у квартирі
Вивезення побутових відходів для киян стало окремою послугою. Споживачи бачитимуть скільки платять за вивезення сміття із дворів і матимуть нову методику нарахування – не за площу квартири, а на кожну особу, що проживає. 
 
Уже у серпні кияни отримають платіжки, де послуга на вивезення побутових відходів, відображається окремо, а не у складі послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. Нарахування за послуги вказані в окремому блоці платіжки. 
 
Виокремлення послуги з вивезення сміття із переліку послуг утримання будинків визначене Законом України «Про житлово-комунальні послуги» (прийнятий у грудні 2017 року). 17 квітня на виконання закону Київрада прийняла рішення з метою  впорядкування процесу надання житлово-комунальних послуг у відповідність до чинного законодавства.
 
Нова методика, за якою здійснюється розрахунок:
 
Середня річна норма на особу, яка визначається відповідно до законодавства, множиться на тариф підприємства-перевізника та ділиться на 12 місяців. Середній тариф для будинків, де здійснює вивезення сміття міське комунальне підприємство «Київкомунсервіс», становить 20-25 гривень на особу. При розрахунку вартості враховується наявність сміттєпроводів, тип житлової будівлі тощо. Норма для будинків зі сміттєпроводами становить на рік 1,93 куб. м/особу, без сміттєпроводів – 2,15 куб. м/особу, для гуртожитків – 1,39 куб. м/особу.
 

У Києві вивезення сміття здійснює КП «Київкомунсервіс». Підприємство стало переможцем відповідного конкурсу та за Розпорядженням КМДА від 08.12.2017 здійснює вивезення відходів у цих житлових будинках. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов1
08 Серпня 2018 p. 19:21
Ідея цього "вишкрібання" досить проста: одну послугу деталізувати у декількох платіжках ; а оскільки комісія за внесення платежу береться за кожну платіжку, то споживачу при сплаті за цю послугу прийдеться внести оплату, більшу у декілька разів.
Коля Пухов
21 Серпня 2018 p. 18:50
Одночасно збільшується і вартість самої послуги. Усі кияни мабуть можуть підтвердити, що розділення однієї послуги лише на дві, збільшило оплату за цю послугу принаймні на 20 грн. ------------------------ А це ж тільки початок...