ГоловнаВибір редакціїКоментаріІнфраструктурі стає тісно в межах міста

Інфраструктурі стає тісно в межах міста

Проектом Генплану Києва до 2025 року пропонується суттєво збільшити кількість інфраструктурних об'єктів столиці виходячи з прогнозованого збільшення кількості жителів
Інфраструктурі стає тісно в межах міста
Новини по темі

Громадське обговорення проекту Генерального плану Києва до 2025 року триває. Документом пропонується суттєво збільшити кількість інфраструктурних об'єктів столиці виходячи з прогнозованого збільшення кількості жителів. Свою думку з цього приводу висловив головний інженер проектів відділу транспорту ДП «Інститут генерального плану м. Києва» АК «Київпроект» Геннадій Лисюк.


Місто не гумове. Його системи можуть забезпечувати лише певне навантаження – водопостачання, каналізацію, вуличну мережу, пасажирський транспорт, освіту, розмір центру, можливості рекреації та ін
Якщо у вашій 2-х кімнатній квартирі живуть 4 особи, то на сімейній раді не приймається рішення поселити ще двох, тому що туалет – один, ванна – одна, холодильник – один, телевізор – один, двоярусні ліжка можна поставити, але всюди задуха і гамір...
Логічно, коли приймають рішення про покупку ще однієї квартири або спорудження будинку.
Панове! Вам нав'язують саме перший варіант рішення, причому змушують назавжди відмовитися від покупки ще однієї квартири.

Вас, киян – 2 млн 750 тис. Концепція нового генерального плану декларує збільшення населення більше ніж на півмільйона чоловік! У межах існуючих кордонів! Без використання прилеглих територій!

Комунальне господарство в занепаді, вулиці і метрополітен не будуються, місць для садочків та шкіл немає, всі системи працюють на межі, і це при населенні 2 млн 750 тис. чоловік.

Та це ж авантюра! Концепція нового генерального плану міста, про яку зараз пишуть в газетах, говорять в новинах – це «сімейна рада», він добігає кінця, і днями вам скажуть, що концепцію затверджено – і через 15 років Вас буде 3 млн 300 тис., і це все в межах нинішніх кордонів!

Не хочеться вдаватися в подробиці концепції, в ній переважна більшість рішень по транспорту «списана» з робіт ДП «Інститут Київгенплан», додані 40 км міфічних тунелів і урізана програма метро.

Транспортна система, заявлена ​​в концепції, не в змозі забезпечити 3,3-мільйонне місто. Концепція – це передусім обґрунтування, а от як раз обґрунтувань – розрахунків машинопотоків, пасажиропотоків не виконано.

Приміська зона в концепції мляво позначена районами котеджної забудови без розвитку транспортного каркаса, громадського транспорту, громадських територій, інфраструктури. Всі обслуговування передмістя – у місті.

Якщо не формувати на прилеглих до Києва територіях міське середовище, то на території Києва в нинішніх кордонах фактично будуть перебувати, працювати, отримувати обслуговування 4-4,5 млн чол. У концепції це не враховано.

Можна говорити багато, але нагадую про головне: місто – не гумове.

Підготовлено за матеріалами Інституту «Київгенплан» 

 
Коментарі (0)