ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГІнфраструктуру східної України відновлять за європейські кошти

Інфраструктуру східної України відновлять за європейські кошти

Європейський інвестиційний банк виділить 200 млн грн на відновлення комунальної інфраструктури у східних областях України. Завершити проекти по відбудові планують до кінця 2017 року.

На фінансування проектів допомоги переселенцям буде спрямовано 200 млн євро від Європейського інвестиційного банку в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба Міністерства.

«Спільно з експертами Європейського інвестиційного банку нами відібрано перші 72 проекти вартістю близько 700 млн грн. Всі вони спрямовані на відновлення інфраструктури та вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб на підконтрольних Уряду територіях Луганської і Донецької областей та Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей», - повідомив пан Зубко.

За його словами, проект буде охоплювати райони, які зазнають сильного тиску на інфраструктуру соціальних послуг та іншу у зв'язку зі значним припливом внутрішньо переміщених осіб у цих областях, а також конкретні місцеві ради в інших областях, що приймають значні припливи внутрішньо переміщених осіб.

«В рамках реалізації проекту буде проведено невідкладний ремонт та заходи з підвищення енергоефективності інфраструктури для розселення внутрішньо переміщених осіб. Відбудовано та відновлено системи водопостачання та водовідведення, генерації, передачі та розподілу електричної енергії, централізованого постачання теплової енергії», - зазначив Міністр.

Окрім того, кошти спрямують на відбудову автомобільних шляхів і залізниць, пошкоджених в результаті конфлікту, включаючи уражені мости, ремонт або реконструкцію державних або громадських будівель.

«Ми очікуємо, що проекти будуть завершені не пізніше кінця 2017 року», - наголосив він.

Нагадаємо, Мінрегіон планує пришвидшити та спростити процедуру відбору та фінансування проектів регіонального розвитку. Таким чином у відомстві сподіваються зменшити інфляційні витрати на 650 млн грн.

 
Коментарі (0)