ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНКРЕ законсервувала «зелений тариф»

НКРЕ законсервувала «зелений тариф»

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики, вирішила не вносити зміни в «зелений тариф» на електроенергію в жовтні та встановила на відповідний період прогнозну оптову ціну.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), залишила без змін тарифи на вироблену в жовтні електроенергію з відновлюваних джерел. Відповідне рішення було прийняте на засіданні сьогодні.

Згідно з ухваленим рішенням, тариф на електроенергію, вироблену сонячними електростанціями, складе 5,05 грн за 1 кВт/год, сонячними електростанціями, розміщеними на дахах і фасадах, - 4,63 грн за 1 кВт/ч.

Тариф на електроенергію, що виробляється вітряними електростанціями, складе 1,23 грн за 1 кВт/год., електростанціями на біопаливі - 1,34 грн за 1 кВт/ч.

Тариф на електроенергію, що виробляється малими гідроелектростанціями, становитиме 1,26 грн за 1 кВт/ч. 

Окрім того, НКРЕ також затвердила на жовтень прогнозну оптову ціну на електроенергію на рівні 748,43 грн за МВт-год (без ПДВ).

Нагадаємо, у серпні оптова ціна становила теж 748,43 грн за МВт-год.

Примітно, що енергопостачальні компанії враховують прогнозну ринкову ціну електроенергії при розрахунку роздрібних тарифів.

 
Коментарі (0)