ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНКРЕКП буде стежити, щоб споживач на ринку газу був захищений

НКРЕКП буде стежити, щоб споживач на ринку газу був захищений

Однією з важливих функцій регулятора в електроенергетиці є забезпечення ефективного захисту прав споживачів, про це заявила ексголова НКРЕКП, член комісії Оксана Кривенко
Однією з важливих функцій регулятора в електроенергетиці є забезпечення ефективного захисту прав споживачів, про це заявила ексголова НКРЕКП, член комісії Оксана Кривенко.
 
"Зараз ми розглядаємо дуже багато скарг і звернень споживачів. Дуже багато звернень пов'язані з нарахуваннями за спожитий природний газ, зі звіркою показань лічильника, з перевіркою платіжок, які виставляють постачальники - правильно чи неправильно виставили рахунки. Зараз у нас є затверджені процедури розгляду спорів, якими ми також будемо користуватися, щоб розглядати будь - які суперечки, що виникають на ринку між споживачем і постачальниками", - розповіла Оксана Кривенко.
 
Вона також підкреслила, що одна з важливих функцій регулятора - забезпечити можливість споживачеві вибирати постачальника, змінювати його і обирати більш вигідні та якісні послуги. Говорячи про те, що отримає споживач від відкриття роздрібного ринку газу в Україні, Оксана Кривенко зазначила, що це, передусім, доступ до ширшого кола постачальників.
 
"Набагато більше постачальників можуть сьогодні запропонувати побутовому споживачеві свої послуги, і така конкуренція має сприяти зменшенню вартості природного газу. Також постачальник може пропонувати нові продукти. Запропонувати споживачеві будь-який набір пакету послуг. Як це, наприклад, працює в оператора мобільного зв'язку - або це передоплата, або це постоплата, або це місячна оплата, передоплата за заброньовані та гарантовані обсяги за певною ціною. Або це може бути пакет послуг, який передбачає варіативність ціни в залежності від обсягів споживання", - повідомила Оксана Кривенко.
 
У межах вебінару також було порушено питання про надійність постачальників газу, які працюють з побутовими споживачами.
 

"Ми, як регулятор, будемо моніторити, і нам також дуже цікаво поспостерігати, як будуть себе вести учасники ринку, постачальники. У нас є форма моніторингу, яка відображає кількість змін постачальників, і я думаю, що за результатами відкриття ринку постануть дуже цікаві показники. Ми їх проаналізуємо і зробимо публічними, відзвітуємо, яка частина споживачів вже готова, і як часто змінювалися постачальники у споживачів", - зазначила Оксана Кривенко. 

 
Коментарі (0)