ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП готове надати всі матеріали по RAB-регулюванню - Д.Вовк

НКРЕКП готове надати всі матеріали по RAB-регулюванню - Д.Вовк

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг готова надати на громадське обговорення всі матеріали по стимулюючій регулювання в енергетиці
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) готова надати на громадське обговорення всі матеріали по стимулюючій регулювання в енергетиці, написав на своїй сторінці в Facebook глава НКРЕКП Дмитро Вовк.
 
«Комісія готова надати всі необхідні матеріали (які і раніше були публічними) для обробки зацікавленими особами. Разом з тим, ми повинні приймати і підтримувати виключно професійні рішення, а не політично компромісні рішення!», - написав Дмитро Вовк.
 
Вовк зазначив, що міжнародні організації підтримали НКРЕКП при напрацюванні нормативної бази по стимулюючій регулювання.
 
«Стимулюючий тарифоутворення є передовим методом регулювання і застосовується майже в кожній країні Європи», - заявив він.
 
RAB-регулювання дозволить залучати інвестиції в зношені мережі і підвищити якість послуг. Воно дешевше для споживача, ніж «архаїчний cost-plus», додав Д.Вовк.

На цьому тижні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обрушився з критикою на Нацкомісію за рішення, прийняті в рамках впровадження стимулюючого регулювання (RAB-регулювання). В. Гройсман доручив віце-прем'єру Степану Кубіву і міністру енергетики Ігорю Насалику організувати обговорення рішень НКРЕКП по RAB-регулювання. 

 
Коментарі (0)