ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГНКРЕКП оштрафувала «Київобленерго» на чверть мільйона гривень

НКРЕКП оштрафувала «Київобленерго» на чверть мільйона гривень

Штраф наклали за порушення Ліцензійних умов з передачі електричної енергії, Ліцензійних умов з постачання електричної енергії та невиконання рішення НКРЕКП.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала ПрАт “Київобленерго” на 255 тисяч гривень.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії у вівторок, йдеться в повідомленні УНН.

Зокрема, НКРЕКП наклала штраф на “Київобленерго” у розмірі 255 тисяч гривень за порушення Ліцензійних умов з передачі електричної енергії, Ліцензійних умов з постачання електричної енергії та невиконання рішення НКРЕКП, а саме постанови НКРЕКП від 25 грудня 2015 року № 3121 (зі змінами).

Компанія має сплатити штраф до Державного бюджету України у 30-денний строк з дня одержання копії рішення про накладення штрафу.

Як повідомлялося раніше, НКРЕКП нещодавно схвалила механізм виплати 2 млрд грн боргу енергогенеруючим компаніям. 

Відзначимо, що більшу частину цих коштів отримають компанії Ріната Ахметова. 

З огляду на ухвалені НКРЕКП документи, всі гроші отримають теплоенергетики, а “Енергоатом” та інші енергокомпанії не отримають нічого на погашення боргів.

Нагадаємо, НКРЕКП ухвалила рішення, яке передбачає двоетапне зростання вартості електроенергії на 9,5% з 1 січня 2018 року та з 1 квітня ще на 6,1%.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", які надають повноваження Главі держави призначати декількох членів Комісії на короткий період до моменту призначення нових членів за результатами відкритого конкурсу.

 

 
Коментарі (0)