ГоловнаНовини ЖКГПодіїНКРЕКП оштрафувала Київоблгаз та Криворіжгаз за недопуск до планової перевірки

НКРЕКП оштрафувала Київоблгаз та Криворіжгаз за недопуск до планової перевірки

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала АТ "Київоблгаз" та АТ "Криворіжгаз" на 850 тисяч гривень кожен
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала АТ "Київоблгаз" та АТ "Криворіжгаз" на 850 тисяч гривень кожен за недопуск представників Нацрегулятора до планової перевірки. 
 
Про це повідомляє прес-служба Нацрегулятора. 
 
Таке рішення було ухвалене членами комісії під час засідання НКРЕКП.
 
У матеріалах засідання зазначається, що перевірка АТ "Київоблгаз" мала здійснюватися 15 липня 2919 року, а  АТ "Криворіжгаз"  - 12 липня 2019 року.
 
Нагадаємо, що наприкінці 2018 року облгази почали надсилати споживачам платіжки зі збільшеними, донарахованими обсягами споживання. 23 листопада 2018 року НКРЕКП заборонила облгазам здійснювати такі донарахування у платіжках. Облгази цю заборону проігнорували, а 15 лютого 2019 року подали на НКРЕКП до суду.
 
За даними регулятора, ці установи донараховували українцям до 10% обсягів спожитого газу за «приведення до стандартних умов».
 

Стандартні умови — це умови постачання газу, відповідно до яких температура повітря має складати 20 градусів тепла за Цельсієм, а тиск 760 міліметрів ртутного стовпчика. Проте ці умови майже ніколи не дотримуються, через що обсяги спожитого газу можуть відрізнятися від тих, за якими розраховувались платіжки. 

Дуже приємно дарувати гарний настрій своїм близьким. Особливо дарувати квіти. Доставка квітів Івано-Франківськ до ваших послуг. Великий вибір квітів за привабливими цінами.

 
Коментарі (0)