ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП підняла тарифи на приєднання до електромереж

НКРЕКП підняла тарифи на приєднання до електромереж

На думку НКРЕКП, це рішення забезпечить стійке функціонування ринку послуг з приєднання електроустановок до мереж

 

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила питому вартість нестандартного приєднання до електричних мереж на 2017 рік на рівні 3,7-11,3 тисяч грн/кВт.

Відповідну постанову регулятор прийняв на засіданні 31 січня, передає Економічна правда.

На думку НКРЕКП, це рішення забезпечить стійке функціонування ринку послуг з приєднання електроустановок до мереж і дозволить поліпшити позиції України в рейтингу Doing Business.

В Україні затвердять вартість нестандартного приєднання до електромереж

У той же час, представники асоціацій, які об'єднують виробників електроенергії з відновлюваних джерел гостро розкритикували постанову.

За їх даними, ухвалення цього документа приведе до підвищення вартості приєднання сонячних і вітряних електростанцій в кілька разів, що позбавить проекти інвестиційної привабливості.

У понеділок "Українська асоціація відновлюваної енергетики" повідомила, що НКРЕКП планує підвищити вартість приєднання до електричних мереж більше, ніж у 6 разів.

В асоціації відзначили, що прийняття зазначеного рішення може дуже негативно позначитися на інвестиційному кліматі в країні, знизити конкурентоспроможність України в залученні іноземного капіталу.

"Ймовірним результатом стане відмова від інвестицій в українську економіку, відсутність створення нових підприємств, а, відповідно, нових вітчизняних виробництв, погіршення торгового балансу, і як результат погіршення добробуту кожного українця", - заявили в асоціації.

В Україні хочуть по-новому встановлювати газові лічильники

Як відомо, 25 січня НКРЕКП підвищила тарифи на послуги центрального водопостачання та водовідведення на 9% і 37%.

Нагадаємо, з 1 липня 2016 року НКРЕКП підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90%. Також з 1 липня подорожчала гаряча вода.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
31 Січня 2017 p. 22:36
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Знецінення національних грошей у нормальних країнах вважається порушенням, за яке уряд може бути притягнутим до відповідальності.