ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНКРЕКП підтримала Нафтогаз у питанні переходу обліку газу з кубометрів на "кіловати"

НКРЕКП підтримала Нафтогаз у питанні переходу обліку газу з кубометрів на "кіловати"

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підтримує перехід обліку газу з кубометрів на кіловати, однак десь через рік

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підтримує перехід обліку газу з кубометрів на "кіловати", однак десь через рік. 

Про це заявив на засіданні Нацрегулятора голова комісії Валерій Тарасюк.
 
"Перехід на кіловати – однозначно правильна річ. Треба це зробити, але не поспішати, щоб встигнути перевести всю нормативну базу, підготувати користувачів. Пояснити, що це таке. Ініціативу цю ми цілком підтримуємо, але підтримуємо введення, щонайменше, восени, а, можливо, навіть через рік, щоб спокійно до цього підготуватись", - зазначив Валерій Тарасюк.
 
Він зазначив, що в Україну газ імпортується і транзитується вже давно в кіловатах – тобто в одиницях виміру енергії.
 
"В Європі давно споживають газ і вимірюється це в кіловатах. Це вирішує декілька проблем: одна з головних – це якраз якість газу, тому що калорійність газу – найкращий показник якості газу", - повідомив Тарасюк.
 
Нагадаємо, Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв запропонував вимірювати споживання газу не в кубах, а в кілокалоріях.
 
Він зазначив, що саме енергетичні одиниці дозволять зняти питання якості газу, оскільки часто звучать необґрунтовані підозри, що газ є не таким калорійним чи чогось не вистачає.
 
Коментарі (0)