ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП підвищила тариф на теплоенергію для населення

НКРЕКП підвищила тариф на теплоенергію для населення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг встановила середньозважений тариф на теплову енергію для потреб населення з 1 липня 2016р. не беручи до уваги вимоги мітингуючих.

Біля Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, представники столичних профспілок  та ГО "Тарифна мобілізація" провели мітинг проти підвищення тарифів на воду та опалення. У цей же час в НКРЕКП проходило засідання Комісії на якому вирішувалась "доля" підвищення тарифів. 

Учасники мітингу назвали підвищення цін економічно необґрунтованими і завищеними в рази. Вони вимагали оприлюднення об’єктивних даних про газовий баланс України, заборонити НКРЕКП підвищувати тарифи без попередньої перевірки обліку експертами та встановити обґрунтовані тарифи й ціни на газ.
 
 
 
 
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг встановила середньозважений тариф на теплову енергію для потреб населення з 1 липня 2016р. не беручи до уваги вимоги мітингуючих. 
 
За інформацією НКРЕКП, пропонований для встановлення з 1 липня 2016 року середньозважений тариф на теплову енергію для потреб населення становитиме 1043 грн/Гкал. Відзначимо, що на сьогодні вартість тепла для населення становить у середньому 534 грн/Гкал.
 
У НКРЕКП пояснили, що три ключових фактори вплинули на зміну тарифів на теплову енергію – зміна ціни на природний газ, зміна тарифів на електричну енергію і зміна мінімальної заробітної плати.
 
Нагадаємо, з 1 травня 2016 року в Україні почали діяти нові тарифи на газ, встановлені Кабінетом міністрів України. Єдину ціну на газ для населення та промисловості встановлено на рівні 6 тис. 879 гривень за тисячу кубометрів.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Червня 2016 p. 18:57
Особливо неприємна ситуація з комунальними платежами у тих, кого чиновники-можновладці спочатку примусово позбавили робочого місця по незалежним від працівника причинам ( в результаті так званих "ліквідацій" держпідприємств, установ, організацій), тобто спочатку забрали у людини заробіток, а потім штучно приписують цій людині уявний дохід, і на підставі цієї фальсифікації значно зменшують субсидію або взагалі її не нараховують.