ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024НКРЕКП передумала штрафувати ДТЕК, за недотримання вугільних запасів

НКРЕКП передумала штрафувати ДТЕК, за недотримання вугільних запасів

Національна комісія із регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг обмежилася попередженнями на адресу теплової генерації групи ДТЕК, ПАТ «Центренерго» та «Донбасенерго» за недотримання гарантованих запасів палива
Національна комісія із регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг обмежилася попередженнями на адресу теплової генерації групи ДТЕК, ПАТ «Центренерго» та «Донбасенерго» за недотримання гарантованих запасів палива у 2021 році.
 
Про це повідомляє Енергореформа.   
 
Раніше регулятор планував накласти на них великі штрафи до максимального.   
 
Комісія проголосувала за пропозицію голови НКРЕКУ Валерія Тарасюка замінити великі штрафи на попередження. Він зазначив, що компанії докладають значних зусиль для поповнення паливних запасів.   
 
Тарасюк зазначив, що зараз на складах майже 800 тис. тонн вугілля, що перевищує показники минулого року, хоч і менше за гарантовані запаси.   
 
«Ми всі розуміємо, що порушення є, і дотримання гарантованих запасів – це ліцензійна умова, яку має дотримуватися. На майбутнє ми такі поступки робити не будемо і максимально каратимемо», – попередив глава регулятора.   
 
Станом на 31 січня загальні запаси вугілля на складах теплових електростанцій складають 657,2 тис. тонн, що на 7,9% менше порівняно із запасами на 24 січня (713,5 тис. тонн вугілля).   
 

Станом на 1 лютого в енергосистемі не працює 20 енергоблоків через відсутність вугілля. 

 
Коментарі (0)