ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП: Прогнози Міненерго свідчать про можливе здорожчання електрики

НКРЕКП: Прогнози Міненерго свідчать про можливе здорожчання електрики

Основними факторами для підвищення є інфляція та підвищення заробітної плати.

Прогнозний баланс електроенергії Міністерства енергетики та вугільної промисловості України містить передумови для підвищення тарифів на електроенергію у наступному році.

Про це у Facebook написав голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк, повідомляє Укрінформ

"Останні кілька місяців були заяви різних урядовців щодо підстав для зниження чи непідвищення тарифів, або узагальнено "послуг ЖКП". Вчора отримали прогнозний баланс електроенергії на 2018 затверджений Міністерством енергетики. Він свідчить про протилежне", - написав Вовк.

Зокрема, за даними НКРЕКП, основними факторами для підвищення є інфляція, знецінення гривні, підвищення заробітної плати, а також зростання частки теплової генерації на 1%.

"Вказані фактори знаходяться поза межами компетенції НКРЕКП, але суттєво впливають на рівень тарифів", - зазначили у комісії.

Раніше, в НКРЕКП заявили, що тарифи на електроенергію для населення в Україні на сьогодні є одними з найнижчих серед розвинених країн світу та Європи.

Нагадаємо, наприкінці серпня голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив про те, що схема Роттердам+ не відповідає українським реаліям і застосовується незаконно.

Такий висновок Ситник зробив після того, як 17 серпня детективи НАБУ провели обшуки в будівлі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Під час обшуків були вилучені документи, які показали, що в Україні тільки 3% вугілля постачають з-за кордону, а формулу розрахунку Роттердам+ застосовують до 100%.

 

 
Коментарі (0)