ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП таки опублікували постанову про скасування абонплати за газ

НКРЕКП таки опублікували постанову про скасування абонплати за газ

В «Урядовому кур’єрі» офіційно опубліковане рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яким скасовано 46 постанов про встановлення тарифів на транспортування природного газу.

В «Урядовому кур’єрі» офіційно опубліковане рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яким скасовано 46 постанов про встановлення тарифів на транспортування природного газу. Про це йдеться у повідомленні «Урядовий кур'єр».

«Надруковано постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) №449 від 10 квітня 2017 року «Про скасування деяких постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетикита комунальних послуг». Цією постановою НКРЕКП скасував 46 своїх постанов, які встановлюють тарифи на послуги транспортування природного газу для споживачів України для точок входу і точок виходу для ПАТ «Укртрансгаз» та регіональних облгазів, прийнятих 28 березня 2017 року», - повідомляє «Урядовий кур'єр».

Постанова НКРЕКП №449 набирає чинності наступного дня після опублікування, тобто 28 квітня 2017 року.

Нагадаємо, НКРЕКП не опублікувала постанову, якою скасовується абонплата за газ, у 15-денний термін, відведений законодавством.

Відповідно до закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», рішення Регулятора, що мають ознаки регуляторних актів, а також рішення з питань встановлення тарифів на товари (послуги) суб’єктів природних монополій, цін (тарифів) для населення (якщо відповідні повноваження щодо встановлення цін (тарифів) надані спеціальними законами) набирають чинності з дня, наступного за днем їх опублікування в офіційному друкованому виданні - газеті «Урядовий кур’єр», якщо більш пізній строк набрання ними чинності не встановлено самим рішенням, але не раніше дня офіційного опублікування рішення. Рішення підлягає опублікуванню у 15-денний строк з дня його прийняття.

Водночас, станом на 25 квітня, коли спливав 15-денний термін, текст постанови був оприлюднений лише на сайті НКРЕКП та відсутній у законодавчій базі.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
28 Квітня 2017 p. 22:15
Ідея ввести абонплату взагалі непогана, і не тільки за доставку газу, але й за доставку води , електроенергії, теплоносія тощо. Це дасть олігархам суттєвий прибуток, причому ці додаткові мільйони раптом без ніякої причини почнуть витягуватись з кишень споживачів...