ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНКРЕКП відмовилась проводити позапланову перевірку 10 облгазів

НКРЕКП відмовилась проводити позапланову перевірку 10 облгазів

НКРЕКП відмовилась провести позапланову перевірку 10 операторів газорозподільних мереж за скаргою оператора магістральних газопроводів АТ «Укртрансгаз»
Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, відмовився провести перевірку виконання операторами газорозподільних мереж вимог Постанови НКРЕКП «Про налагодження процесу обміну даними на ринку природного газу» щодо створення бази ЕІС-кодів споживачів та їх об`єктів газоспоживання, про це повідомляє прес-служба АТ «Укртрансгаз».
 
У серпні цього року Укртрансгаз звернувся до Регулятора з відповідними заявами про вжиття заходів реагування на адресу ряду операторів ГРМ. Укртрансгаз вважає, що створення повної, актуальної та коректної бази ЕІС-кодів споживачів та їх об`єктів газоспоживання є необхідною передумовою запровадження ефективної системи добового балансування.
 
Зокрема, Львівгаз, Вінницягаз, Тисьменицягаз, Криворіжгаз, Київоблгаз, Дніпрогаз та Дніпропетровськгаз не подали цифровий підпис керівника. А Донецькоблгаз, Миколаївгаз та Харківміськгаз прострочили терміни надання даних.
 
Однак НКРЕКП, відмовилась від позапланової перевірки компаній. Основою для цього стали звіти операторів ГРМ про начебто наповнення та підтримання у належному стані бази даних ЕІС-кодів.
 

*ЕІС-код – це код енергетичної ідентифікації суб’єкта ринку природного газу та/або точки комерційного обліку, визначений за правилами Європейської мережі операторів газотранспортних систем (ENTSOG) з метою уніфікації та однозначної ідентифікації суб’єктів ринку природного газу та точок комерційного обліку, розміщених на об’єктах газової інфраструктури, у тому числі для участі у регіональних (міжнародних) газових ринках, та для забезпечення спрощення процедур зміни постачальників природного газу та електронного обміну даними між суб’єктами ринку природного газу. 

 
Коментарі (0)