ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП внесла корективи в тарифи на електроенергію

НКРЕКП внесла корективи в тарифи на електроенергію

НКРЕКП вирішила проблему оплати за електроенергію населення, що проживає у квартирах цокольних поверхів житлових будинків. Для даної категорії споживачів будуть діяти тарифи для населення, яке проживає в звичайних квартирах.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) прирівняла тарифи на електричну енергію для населення, яке споживає її для власних побутових потреб у квартирах, розташованих на цокольних поверхах багатоквартирних житлових будинків, до тарифів на електроенергію для населення, яке проживає в звичайних квартирах. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НКРЕКП.

«Це рішення дає змогу усунути існуючу соціальну напругу - проблему людей, які проживають у квартирах цокольних поверхів житлових будинків та повинні сплачувати за спожиту електроенергію для власних побутових потреб за тарифами як для організацій. Крім того, у зв'язку з відсутністю в законодавстві поняття «особисте підсобне господарство» Комісія замінила терміном «особисте селянське господарство» та надала його визначення», – пояснили в прес-службі Комісії.
 
Зазначене рішення Комісії - постанову №154, надіслано на державну реєстрацію в Міністерство юстиції. Постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування після державної реєстрації.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Кабмін рекомендував НКРЕКП знизити на 30% тариф на електроенергію для опалення і підігріву води. Крім того, регулятор повинен розробити порядок компенсації втрат обленерго, пов'язаних з постачанням електроенергії за пільговою ціною.
 
Коментарі (0)