ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на електроенергію для опалення і підігріву води «уріжуть»

Тарифи на електроенергію для опалення і підігріву води «уріжуть»

Кабмін рекомендував НКРЕКП знизити на 30% тариф на електроенергію для опалення і підігріву води. Крім того, регулятор повинен розробити порядок компенсації втрат обленерго, пов'язаних з постачанням електроенергії за пільговою ціною.

Кабінет Міністрів рекомендував Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, знизити на 30%, порівняно із звичайним, тариф на електроенергію, що використовується для опалення та підігріву води. Відповідна рекомендація міститься в урядовій постанові №540 від 16 жовтня.

Коефіцієнт 0,7 пропонується застосовувати як до звичайного тарифу для споживачів другого класу, так і до диференційованих за часом доби тарифами. При цьому споживач повинен забезпечити окремий облік електричної енергії, яка використовується для опалення та підігріву води.

Крім того, уряд пропонує НКРЕКП обмежити тариф для населення, житла якого обладнані електроопалювальними установками, величиною 23,7 коп/кВт-год (з ПДВ). Обсяг електроенергії, яка відпускається за такою ціною обмежується 5 тис. кВт-год на місяць.

На думку уряду НКРЭКУ також повинна розробити порядок компенсації втрат обленерго, пов'язаних з постачанням електроенергії за пільговою ціною.

Крім того регулятору і Міненерговугілля пропонується передбачити в інвестиційних програмах обленерго кошти на реконструкцію ліній електропередач до котелень, які переводяться з газу на електроенергію.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше НКРЕКП розглянула і встановила тарифи на послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води, які надаються населенню, 162 підприємств, які є виконавцями цих послуг.

 
Коментарі (0)