ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНКРЕКП встановила щомісячну абонентну плату за підключення до системи газопостачання

НКРЕКП встановила щомісячну абонентну плату за підключення до системи газопостачання

З 1 квітня 2017 року, щомісяця споживачі незалежно від фактичного обсягу споживання будуть платити абонплату, яка буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (у відповідності з типом газового лічильника).
Вчора, 28 березня, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, на своєму засіданні встановила для українців розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання. Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.
 
Повідомляється, що з суботи, 1 квітня 2017 року, щомісяця споживачі незалежно від фактичного обсягу споживання будуть платити абонплату, яка буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (у відповідності з типом газового лічильника).
 
Плата за газ буде нараховуватися як за товар (4942 гривень за тисячу кубометрів, а також гранична торговельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%) і окремо буде нараховуватися абонплата за користування приєднаними потужностями. 
 
Нацкомісія запевняє, що побутові споживачі будуть платити набагато менше, ніж промислові.
 
При цьому промислові і побутові споживачі ПАТ "Київгаз" будуть платити однакову ціну - 1,27 копійок за 1 кубометр на годину (без ПДВ).

У той же час очікується, що протягом трьох років тарифи для населення і промисловості зрівняються. 

 
Коментарі (0)