ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНКРЕКП втратила повноваження ліцензування сфери поводження з побутовими відходами

НКРЕКП втратила повноваження ліцензування сфери поводження з побутовими відходами

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, повідомила, що з 1 травня втратила повноваження держрегулювання галузі переробки та захоронення побутових відходів
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, повідомила, що з 1 травня втратила повноваження держрегулювання галузі переробки та захоронення побутових відходів в зв'язку зі вступом в силу окремих положень закону України "Про житлово-комунальні послуги".
 
Про це повідомляється в листі регулятора від 3 травня, повідомляє прес-служба Нацрегулятору.
 
НКРЕКП отримала повноваження держрегулювання галузі переробки та захоронення побутових відходів в кінці 2016 року, у відповідність до закону "Про НКРЕКП". Комісія була уповноважена регулювати (ліцензувати і встановлювати тарифи) діяльність у сфері переробки та захоронення побутових відходів суб'єктів, які обслуговують населені пункти чисельністю понад 100 тис. Осіб, а також експлуатують об'єкти потужністю понад 50 тис. Тонн або 200 тис. Кубометрів побутових відходів на рік. У 2017-2018 рр. регулятор видав понад 50 ліцензій у сфері захоронення побутових відходів. Комісія регулювала діяльність 33 ліцензіатів.
 
Нагадаємо, Верховна Рада прийняла нову редакцію закону "Про житлово-комунальні послуги" 9 листопада 2017 року. Закон став четвертим ключовим законом у реформі енергоефективності (раніше були прийняті закони "Про енергоефективність будівель", "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", "Про Фонд енергоефективності").
 
З 1 травня 2019 в повному обсязі введено в дію Закон України від 9 листопада 2017 №2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги».
 
Згідно із зазначеними Законом визначено нову класифікацію житлово-комунальних послуг, нову систему взаємин, що виникають в процесі надання та споживання цих послуг, передбачені різні моделі договірних відносин у сфері комунальних послуг, а також визначено особливості укладення, зміни та припинення договорів про надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку, змінено підходи до формування тарифів на комунальні послуги і нарахування плати споживачам, введена відповідальність за неналежне виконання договору як для виконавців комунальних послуг, так і для споживачів цих послуг.
 
Коментарі (0)