ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП з квітня збільшить оптову ринкову ціну на електроенергію

НКРЕКП з квітня збільшить оптову ринкову ціну на електроенергію

НКРЕКП, планує з 1 квітня 2017 року збільшити оптову ринкову ціну (ОРЦ) на електроенергію на 1% замість раніше затвердженого зниження на 5,8%.
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), планує з 1 квітня 2017 року збільшити оптову ринкову ціну (ОРЦ) на електроенергію на 1% замість раніше затвердженого зниження на 5,8%.
 
Згідно з оприлюдненими НКРЕКП матеріалами оптова ринкова ціна на II-IV квартали 2017 року планується затвердити в розмірі 1354,98 грн/МВт-год (без ПДВ).
 
Як пояснив глава НКРЕКП Дмитро Вовк на своїй сторінці у "Фейсбук", необхідність збільшення ОРЦ пов'язана з необхідністю забезпечення стабільної роботи енергосистеми країни, що потребуватиме імпорту енергетичного вугілля за кордоном.
 
"Безперечним на сьогодні є дефіцит вугілля (як і природного газу) та необхідність його придбання за кордоном за ціною до $100/тонна", - написав Дмитро Вовк.
 
У проекті рішення комісії зазначається, що прогнозний баланс електроенергії на 2017 рік, затверджений 3 березня, передбачає споживання ТЕС і ТЕЦ країни 26 млн 541,6 тис. тонн вугілля. В тому числі його імпорт в поточному році очікується в обсязі 5,6 млн тонн, в т. ч. у II-IV кварталах – 5,302 млн тонн.
 

Оптова ринкова ціна впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів. 

 
Коментарі (0)