ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП: застосування температурних коефіцієнтів облгазами - неправомірне

НКРЕКП: застосування температурних коефіцієнтів облгазами - неправомірне

Оператори газорозподільних систем (облгази) не мають права приводити об’єми спожитого природного газу побутовими споживачами до стандартних умов для здійснення комерційних розрахунків
Оператори газорозподільних систем (облгази) не мають права приводити об’єми спожитого природного газу побутовими споживачами до стандартних умов для здійснення комерційних розрахунків. 
 
Про це офіційно заявили у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).
 
"Оператори газорозподільних систем не мають права приводити об’єми спожитого природного газу побутовими споживачами до стандартних умов для здійснення комерційних розрахунків", - говориться у повідомлені.
 
Крім того, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 23 листопада 2018 року висловила свою позицію щодо цього.
 
Регулятор публічно звертається до операторів ГРМ з вимогою дотримуватись у своїй діяльності чинного законодавства та цивілізованих правил роботи на ринку природного газу.
 
Нацрегулятор знову нагадав компаніям, що виробничо-технологічні витрати газу, якими вони пояснюють донарахування, вже враховані в тарифі для населення.
 

"Покриття різниці у вимірах природного газу здійснюється за рахунок тарифу, а отже, і нарахування та стягнення додаткових плат (фактично подвійних) із побутових споживачів є неправомірними", - говориться у повідомлені. 

 
Коментарі (0)