ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП затвердила порядок розрахунку ставки внесків на регулювання

НКРЕКП затвердила порядок розрахунку ставки внесків на регулювання

Суб'єкти господарської діяльності, що надають комунальні послуги, мають сплатити внесок на регулювання НКРЕКП
Обов'язок по сплаті внеску поширюється на постачальників послуг, включених до Реєстру суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сферах енергетики і комунальних послуг, зокрема:
 
- з виробництва, передачі, розподілу, постачання електричної енергії;
 
- з транспортування, розподілу, зберігання (закачування, відбору), надання послуг встановлення LNG, постачання природного газу;
 
- з транспортування нафти, нафтопродуктів та інших речовин трубопровідним транспортом;
 
- з виробництва теплової енергії на теплогенеруючих установках, включаючи установки для комбінованого виробництва теплової та електричної енергії, транспортування її магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами, постачання теплової енергії в обсягах понад рівень, встановлений умовами та правилами провадження господарської діяльності (ліцензійними умовами);
 
- з централізованого водопостачання та водовідведення в обсягах понад рівень, встановлений умовами та правилами провадження господарської діяльності (ліцензійними умовами).
 
Планова ставка внеску розраховується НКРЕКП щорічно до 1 травня шляхом ділення планового (прогнозованого) обсягу потреби у фінансуванні на наступний рік на чистий дохід платників внеску від здійснення діяльності, регульованою НКРЕКП, за попередній рік.
 
Внески на регулювання сплачуються щоквартально до спеціального фонду державного бюджету протягом перших 30 днів поточного кварталу, наступного за звітним. За несплату постачальника послуг чекає штраф у розмірі 5 % від суми внеску.

Порядок розрахунку та встановлення ставок внесків на регулювання затверджений постановою НКРЭКУ від 6 квітня 2017 року № 491. 

 
Коментарі (0)