ГоловнаНовини ЖКГПодіїНКРЕКП жаліється "на тиск" з боку народних обранців Верховної Ради

НКРЕКП жаліється "на тиск" з боку народних обранців Верховної Ради

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг заявила, що на неї тиснуть народні обранці Верховної Ради
Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг заявила, що на неї тиснуть народні обранці Верховної Ради, про це повідомила пресслужба Нацрегулятора.
 
"Члени Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у повному складі звернулися із заявою до Державного бюро розслідувань про незаконний вплив групи народних депутатів на діяльність Регулятора з метою перешкодити виконанню ними службових обов’язків та добитися прийняття незаконних рішень", - заявили в НКРЕКП.
 
За повідомленням регулятора, останнім часом група народних депутатів системно вчиняє публічний та не публічний тиск на членів НКРЕКП. Такі дії групи народних депутатів члени НКРЕКП пов’язують з лобіюванням інтересів енергетичного холдингу ДТЕК.
 
Також у НКРЕКП нещодавно скаржилися на тиск щодо підняття ставок дохідності на старі активи обленерго до 6%. Водночас у Європейській бізнес асоціаціі позицію НКРЕКП розкритикували і заявили, що встановлені НКРЕКП занижені ставки в розмірі 3% не дозволяють модернізувати електромережі, що призводить до втрат електроенергії і аварій на лініях.
 
У відповідь на заяву НРКЕКП у ДТЕК повідомили, що "звинувачення, що пролунали на адресу ДТЕК з боку НКРЕКП - це тиск на приватний бізнес, який є найбільшим платником податків і роботодавцем".
 

Нагадаємо, раніше народні депутати в рамках ТСК (тимчасово слідчої комісії) з’ясували, що голова НКРЕКП Валерій Тарасюк має власний сімейний енергетичний бізнес та регулярно відвідує Російську Федерацію. З відповідними матеріалами вони також звернулися до правоохоронців. 

 
Коментарі (0)