ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНКРЕКП зможе перевірити діяльність комунальних компаній

НКРЕКП зможе перевірити діяльність комунальних компаній

Кабінет Міністрів дозволив Нацкомісії провести перевірку низки енергокомпаній та комунальних підприємств. Загалом у списку близько 200 компаній, за діяльністю яких зможуть прослідкувати.

Кабінет Міністрів дозволив Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) провести перевірки діяльності 170 підприємств енергетичної сфери та комунальних компаній. Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів № 85-р від 9 лютого 2015 року.

Відповідно до тексту розпорядження, «перевірки планується проводити з метою забезпечення надійного та безпечного функціонування об’єднаної енергетичної системи України, запобігання виникненню аварійних ситуацій на об’єктах паливно-енергетичного комплексу України, забезпечення ефективного функціонування енергетичної та комунальної галузей, вжиття належних заходів, спрямованих на поліпшення стану розрахунків за енергоносії, оптимізації використання паливно-енергетичних ресурсів» тощо.
 
Згідно з документом, проведення перевірок планується протягом лютого-червня 2015 року.
 
Повний список підприємств, в яких буде проходити перевірка можна подивитися тут.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарі проголосували за законопроект, який визначить повноваження НКРЕ зі встановлення тарифів на електроенергію та газ для населення. Окрім того, документ врегулює механізм формування цін.
 
Коментарі (0)