ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНКРЕКП звинувачує «Київенерго» в порушенні ліцензійних умов

НКРЕКП звинувачує «Київенерго» в порушенні ліцензійних умов

На черговому засіданні НКРЕКП, голова комісії Дмитро Вовк наголосив на систематичному невиконанні ПАТ «Київенерго» затверджених Нацкомісією інвестиційних програм
На черговому засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відбулася дискусія щодо порушення умов інвестиційних програм ПАТ «Київенерго», повідомляє Житло.
 
Голова НКРЕКП Дмитро Вовк, коментуючи доповідь генерального директора ПАТ «Київенерго» Олександра Фоменка, піддав критиці роботу підприємства:
 
«Хочу ще раз підкреслити, і зосередити вашу увагу, що на сьогоднішній день «Київенерго» допускає велику кількість систематично, з року в рік, порушень ліцензійних умов, з найбільш важливих для Комісії, це порушення і невиконання інвестиційної програми. З менш матеріальних, але надзвичайно важливих для споживача, це зловживання їхнім правом. І, навіть, вчора були приклади, коли, маніпулюючи, «Київенерго» відмовляється вмикати опалення, посилаючись на неіснуючі обставини. Одна з них, це була, начебто бездіяльність Комісії. Щойно ми почули від керівника спростування цієї інформації»
 
Зі свого боку Заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв пообіцяв надати висновки стосовно ефективності роботи «Київенерго» пізніше: «Ми почули інформацію, частину якої ми мали, частина інформації для нас є новою, тому ми обов’язково проаналізуємо і дамо висновок відносно питання ефективності роботи «Київенерго».
 
Висновки з перевірок НКРЕКП ліцензійної діяльності Київенерго дійсно викликають стурбованість. Так, інвестиційна програма, а простіше сказати кошти, які були фактично зібрані зі споживачів у складі тарифу на виробництво електричної та теплової енергії, тобто на потреби теплоелектроцентралей, витрачені за призначенням у 2015 році – на 62%, 2016 році – на 72%, а за 9 місяців 2017 року з 74 мільйонів гривень використано за призначенням 8,5 мільйонів, тобто залишилося невикористаними іще 65,5 мільйонів гривень.
 

Підсумовуючи, голова НКРЕКП Дмитро Вовк висловив сподівання, що Національна комісія і КМДА мають спільно стати на захист прав споживачів, якщо за результатами перевірки ліцензійних умов є порушення, які стосуються інвестиційних програм, структури тарифів, порушення і зловживання щодо споживачів. «Таке підприємство має своєчасно, негайно, усувати порушення, а також сплачувати штрафи за результатами перевірки», – наголосив він.

 
Коментарі (0)