ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняНімці допоможуть львів'янам зробити місто енергоефективним

Німці допоможуть львів'янам зробити місто енергоефективним

Львів хоче перейняти досвід Фрайбурга з енергоефективних технологій, тому спільно подається на грант німецького уряду

Градоначальник Львова Андрій Садовий та мер німецького міста Фрайбург Дітер Саломон підписали договір і співробітництво між міськими управліннями з енергетичної оптимізації мікрорайонів Львова Кам'янка, Рясне-1 і Рясне-2.

Андрій Садовий розповів, що Львів хоче перейняти досвід Фрайбурга з енергоефективних технологій, тому спільно подається на грант німецького уряду. Сума гранту становитиме близько 500 тисяч євро, але місто виділить додаткові кошти з бюджету.

Дітер Саломон повідав, що німецькі фахівці допоможуть підвищити енергоефективність в згаданих районах і інтегрувати відновлювану енергетику. Члени делегації побували в Рясному і визначили перший будинок, де будуть проведені енергозберігаючі заходи. Згодом експеримент пошириться на весь район.

- Проект розділений на дві частини, - розповів мер Фрайбурга. - Перша - це енергозбереження. Ми вибрали будинок, в якому будуть проведені роботи по утепленню фасаду. Проведена його енергетична санація, і ми хочемо досягти того, щоб мешканці розуміли, що вони повинні економити енергію. З іншого боку, завдання для мешканців будинку полягає в тому, щоб вони переоснастили свою систему опалення, щоб могли регулювати і розуміли, що якщо споживають менше, то будуть менше платити. Інша частина - це освітлення вулиць району, зокрема, led-освітлення. Ми повинні використовувати такі технології які будуть служити довше, а коштувати - набагато менше.

Андрій Садовий додав, що робота над проектом почнеться в поточному році, а до його реалізації приступлять в наступному, 2018 році.

Договір про співпрацю між Фрайбургом і Львовом буде діяти з вересня 2017 року по серпень 2020 року за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку, організації Engagement Global і програми NAKOPA. Загальні витрати на заходи складуть приблизно 498 тисяч євро, з яких Engagement Global покриє близько 448 тисяч євро.

Фрайбург - перше місто, з яким Львів підписав договір про співпрацю. Договір про встановлення зв'язків між Львовом і Фрайбургом був підписаний 24 серпня 1989 року.

 

 
Коментарі (0)