ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНімці готові покарати Росію урізанням імпорту газу

Німці готові покарати Росію урізанням імпорту газу

Німеччина може посилити санкції проти РФ, вдавшись до обмеження імпорту російського газу. Принаймні про таку необхідність заговорили місцеві чиновники.

Заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Міхаель Фукс вважає необхідним посилити санкції проти Росії. Про це він заявив в інтерв'ю німецькій суспільно-правовий радіостанції Deutschlandfunk, - повідомляє «Німецька хвиля».

За словами політика, найбільш ефективною і жорсткою санкцією проти Москви могло б стати обмеження Євросоюзом імпорту російського газу.

«Якщо ми будемо імпортувати менше газу, валютні надходження в Росію зменшаться», - аргументував свою позицію пан Фукс.

За його словами, в цьому випадку ЄС повинен скористатися альтернативними джерелами газу, в тому числі зайнятися імпортом скрапленого газу.

На думку Міхаеля Фукса, бізнес-кола в Німеччині підтримають позицію уряду ФРН, незважаючи на шкоду, яку може принести німецьким підприємствам посилення санкцій проти Росії.

Раніше про готовність розділити тягар санкцій заявили голова Федерального об'єднання німецької промисловості (BDI) Ульріх Грілло і президент Федерального об'єднання німецьких банків (BdB) Юрген Фичен, нагадав політик.

Як повідомляла «Україна Комунальна», українці не вірять у стабільність європейських позицій щодо газопостачання. На думку більшості, країни співдружності не будуть ризикувати своєю теплою зимою через Україну.

 
Коментарі (0)