ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГНімеччина дасть гроші на відновлення Донбасу

Німеччина дасть гроші на відновлення Донбасу

У рамках візиту до України, канцлер ФРН Ангела Меркель пообіцяла фінансову допомогу на відновлення інфраструктури Донбасу. Німеччина планує дати Україні 500 млн євро, аби остання відбудувала міста, пошкоджені в ході АТО.

Федеральна республіка Німеччина надасть Україні 500 млн євро на відновлення інфраструктури Донбасу в рамках механізму спецфонду, який буде створений з цією метою у вересні. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з канцлером ФРН Ангелою Меркель, передає «Українська правда».

Політики поспілкувалися з пресою післі переговорів у Києві, які тривали протягом двох годин.
 
«Ми обговорили наші плани по відновленню інфраструктури Донбасу і я вдячний за рішення, які були сьогодні ухвалені Ангелою Меркель», - заявив пан Порошенко.
 
За словами Президента, серед обіцянок, які надала йому пані Меркель – «започаткування спеціального фонду, про який буде проголошений на донорській конференції в вересні». «500 мільйонів будуть надані для відновлення Донбасу», - зазначив він.
 
Окрім цього, в пакет допомоги буде включене зобов'язання Німеччини щодо лікування 20 важкопоранених українців, що постраждали під час проведення АТО. Із заяви Петра Порешенка виходить, що для лікування їх доправлять до ФРН.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Прем’єр України Арсеній Яценюк запевнив канцлера Німеччини Ангелу Меркель, що Україна чекає на допомогу німців у реформуванні енергетики.
 
Коментарі (0)