ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНімеччина може дозволити будівництво Північного потоку-2 в березні

Німеччина може дозволити будівництво Північного потоку-2 в березні

За даними Нафтогазу Німеччина хоче видати остаточний дозвіл на будівництво Nord Stream 2.

За даними "Нафтогазу" Німеччина хоче видати остаточний дозвіл на будівництво Nord Stream 2.

Німеччина може видати остаточний дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" в березні 2018 року.

Про це, в п’ятницю 23 лютого, в ході круглого столу заявив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає "РБК-Україна".

"За нашими даними, вже в березні уряд Німеччини планує видати остаточний дозвіл на будівництво Nord Stream 2", - заявив Коболєв.

Нагадаємо, раніше Німеччина дозволила будівництво "Північного потоку-2" у своїх територіальних водах.

Зокрема, компанія Nord Stream 2 AG отримала дозвіл на будівництво та експлуатацію морської частини газопроводу в німецьких територіальних водах та сухопутній частини в районі Любмина. У компанії підкреслили, що гірське відомство Штральзунда дозволило будівництво 55-кілометрової ділянки газопроводу у відповідності до Закону про енергетичну промисловість.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща закликає США поширити санкції проти Росії на "Північний потік-2".

"Ми хочемо, щоб будівництво газопроводу "Північний потік-2" охоплювалося законом від 2 серпня 2017 року, в якому йдеться про санкції проти Росії", - заявив прем'єр Польщі Матеуш Моравецький.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що будівництво "Північного потоку-2" підриває безпеку в Європі. На його думку, "Північний потік-2" - це спосіб політизації енергетики, зрив спроби диверсифікувати поставки палива і знизити залежність європейських країн від Москви.

 

 
Коментарі (0)