ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНімеччина підтримає «Північний потік-2» при збереженні транзиту Україною

Німеччина підтримає «Північний потік-2» при збереженні транзиту Україною

Німеччина підтримає будівництво «Північного потоку 2» лише в тому випадку, якщо газ піде територією України. Однак, проти реалізації цього проекту виступає уряд Польщі.
Німеччина підтримає будівництво «Північного потоку 2» лише в тому разі, якщо Україні буде збережено статус транзитера природного газу. Про це у Варшаві заявив Віце-канцлер та Міністр економіки Німеччини Зіґмар Ґабріель під час переговорів із польським урядом, передає «Deutsche Welle».
 
Окрім продовження транзиту газу до Європи через Україну після 2019 року, Росія повинна гарантувати безперервне постачання газу до Польщі, Білорусі та Німеччини через газопровід «Ямал», уточнив віце-канцлер. Він заявив, що вже говорив про це з Москвою. Газопровід «Північний потік-2» для Німеччини є питанням бізнесу, а для Польщі - політичним питанням.
 
Втім, уряд Польщі все ж виступає проти будівництва російського газопроводу.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Європарламент закликав країни ЄС не допустити будівництва «Північного потоку – 2». На думку парламентарів, втілення цього проекту може перешкодити реалізації стратегії Євросоюзу з диверсифікації джерел енергії.
 
Коментарі (0)