ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНімеччина стала лідером з імпорту російського газу

Німеччина стала лідером з імпорту російського газу

Імпорт російського газу збільшили країни, які орієнтовані на проект “Північний потік-2”. До їхнього числа належать Австрія, Нідерланди та Франція.

Імпорт російського газу збільшили країни, які орієнтовані на проект “Північний потік-2”. До їхнього числа належать Австрія, Нідерланди та Франція.

За період з 1 січня по 15 березня Німеччина показала найбільший приріст за обсягом імпорту російського газу.

Про це повідомили в “Газпромі”, передає УНН.

“Найбільший приріст в абсолютному вираженні — на 2.1 млрд кубометрів — показала Німеччина. З початку року “Газпром” поставив в країну 18.6 млрд кубометрів газу. У перерахунку на рік це 64.7 млрд кубометрів газу, що, для порівняння, перевищує продуктивність “Північного потоку”, — сказав глава правління “Газпрому” Олексій Міллер.

Також наголошується, що за перші три з половиною місяці поточного року “Газпром” поставив 62.2 млрд кубометрів газу в далеке зарубіжжя, що на 6,3% або 3.7 млрд кубометрів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зокрема, імпорт російського газу збільшили країни, які орієнтовані на проект “Північний потік-2”. Так, Австрія збільшила імпорт на 74,5% (на 1.6 млрд кубометрів), Нідерланди — на 108,9% (на 1.3 млрд кубометрів), Франція — на 9,5% (на 0.3 млрд кубометрів).

Нагадаємо, міністр економіки Німеччини Петер Альтмайер підтримує будівництво газопроводу “Північний потік-2”.

"Проект газогону "Північний потік-2" - це першочергово проект компаній, які вже отримали дозволи кількох країн, включно з Німеччиною. Дозволи в Німеччині видають відповідні органи, а не федеральний уряд", - заявив Петер Альтмайер.

Раніше повідомлялося, що незважаючи на занепокоєння з боку України та інших європейських країн, Німеччина дала дозвіл на будівництво “Північного потоку-2”. Фінляндія також видала два дозволи на будівництво “Північного потоку-2”.

 

 
Коментарі (0)