ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНімеччина та ЮНІСЕФ займатимуться проблемами водопостачання на Донбасі

Німеччина та ЮНІСЕФ займатимуться проблемами водопостачання на Донбасі

Німеччина виділить 14.3 млн євро на новий спільний з ЮНІСЕФ проект щодо поліпшення доступу до води жителям Донбассу. Новий проект гарантуватиме доступ до води 2.5 млн людей у Східній Україні у 2018-2019 роках.

Німеччина виділить 14.3 млн євро на новий спільний з ЮНІСЕФ проект щодо поліпшення доступу до води жителям Донбассу. Новий проект гарантуватиме доступ до води 2.5 млн людей у Східній Україні у 2018-2019 роках.

Федеральний уряд Німеччини надав дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) додатково 14.3 млн євро для нового проекту, спрямованого на поліпшення доступу до води громадянам, які проживають уздовж лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

Про це розповів заступник глави посольства Німеччини в Україні Вольфганг Біндсейл на прес-конференції у вівторок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

 

"Наразі ми розпочинаємо новий проект із ЮНІСЕФ, той, який ми презентуємо сьогодні, який принесе додаткове фінансування з Німеччини на рівні 14,3 млн євро, і він стосується водної інфраструктури на Донбасі й має гарантувати доступ до води 2.5 млн людей у Східній Україні у 2018-2019 роках", - повідомив Вольфганг Біндсейл.

Він наголосив, що, незважаючи на зміну свого уряду, Німеччина продовжить підтримувати Україну.

За словами директора Німецького банку розвитку KfW в Україні Лутца Горн-Гааке, його банк підтримує проекти в Україні від імені уряду Німеччини.

"Наша діяльність передбачатиме підтримку інфраструктури ізоляційних матеріалів і обладнання, і ми, безумовно, розраховуємо на участь у проекті і місцевих органів влади, які допомагатимуть забезпеченню належної якості води", - сказав Л.Горн-Гааке.

Він висловив сподівання, що проект буде так само успішним, як і попередній. "Під час першої фази нашого співробітництва (з ЮНІСЕФ - ІФ) ми досягли хороших результатів роботи, яку було орієнтовано на сім'ї з дітьми у східній частині України", - розповів Л.Горн-Гааке.

Голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованна Барберіс зазначила, що в рамках проекту вони надаватимуть підтримку "первинним і вторинним водопостачальникам у 15 районах Луганської та Донецької областей".

За її словами, проект не лише підтримуватиме водопостачання, а й допомагатиме "вразливим сім'ям, вразливим господарствам не лише в плані водопостачання, а й у плані підвищення санітарно-гігієнічних стандартів водопостачання".

Вона нагадала, що співпраця представництва ЮНІСЕФ в Україні з урядом Німеччини триває вже близько трьох років. "Ми працюємо з нагальними проблемами, які потребують гуманітарних рішень. Ми також працюємо на перспективу й намагаємося прогнозувати потреби, які можуть виникнути і яким потрібне буде термінове розв’язання", - сказала Д.Барберіс.

 

 
Коментарі (0)