ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНімеччина виділить 9 млн євро на житло для ВПО

Німеччина виділить 9 млн євро на житло для ВПО

Україна отримає від Німеччини грант на 9 млн євро на створення житла для внутрішньо переміщених осіб.

Україна отримає від Німеччини грант на 9 млн євро на створення житла для внутрішньо переміщених осіб.

Німеччина планує передати фінансову допомогу Україні на побудову житла для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, Кабінет Міністрів України планує підписати Фінансову та проектну угоди  безпосередньо між Кабміном, Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) та представником банку KfW.

Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу.

Ці кошти будуть спрямовані на створення житла для внутрішньо переміщених осіб у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях, а також у підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей.

У підписанні Угоди візьмуть участь Андрій Рева, Міністр соціальної політики України, Андрій Лактіонов, виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій, Меріон Кніш, керівник міського та інфраструктурного підрозділу Німецького банку розвитку KfW.  

На церемонії підписання також будуть присутні Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель та директор бюро KfW в Україні Лутц Хорн-Хааке.

Після підписання документа учасники церемонії розкажуть про плани щодо реалізації програми допомоги уряду Німеччини Україні.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Федеральний уряд Німеччини виділив 2 мільйони євро на проекти гуманітарної допомоги жителям Донбасу, які постраждали в результаті збройного конфлікту.

Зокрема, допомога розрахована на 2018 і 2019 роки.

Раніше Німеччина також виділила додатково 14.3 млн євро для нового проекту, спрямованого на поліпшення доступу до води громадянам, які проживають уздовж лінії розмежування на Донбасі.

 

 
Коментарі (0)