ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНімеччина заспокоює: «Північний потік-2» не зможе замінити українську ГТС

Німеччина заспокоює: «Північний потік-2» не зможе замінити українську ГТС

Газопровід "Північний потік-2" не зможе замінити транзит газу через Україну, але стане "додаткової інфраструктурою"

 

Газопровід "Північний потік-2" не зможе замінити транзит газу через Україну, але стане "додаткової інфраструктурою". Таку заяву зробив представник акціонерного товариства Nord Stream 2 Йенс Мюллер, передає Reuters.

У той же час він зазначив, що оцінка стану інфраструктури в Україні не є завданням Nord Stream 2.

Мюллер також прокоментував ситуацію з отриманням дозволу від Данії на прокладку газопроводу через її територію - королівство залишається останньою державою, яка не видало дозвіл на будівництво трубопроводу в своїх територіальних водах. За його словами, Nord Stream 2 сподівається отримати дозвіл в термін.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, в Міністерстві енергетики Росії вважають, що Україні та Росії вдасться укласти нову угоду про транзит газу в ЄС на тристоронніх переговорах, які відбудуться в травні і жовтні 2019 року.

«Ми очікуємо, що в якійсь мірі вдасться домовитися з Україною про транзит газу після 2020 року. Якщо цього не відбудеться в травні, то, швидше за все, це станеться в жовтні », - повідомив заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський.

На попередніх тристоронніх переговорах російська сторона запропонувала Україні продовжити діючий контракт про транзит газу. У той же час пропозиція про майбутнє транзитного контракту зробила і Єврокомісія. Українська сторона заявила, що обміркує цю пропозицію.

 

 
Коментарі (0)