ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНімецька KFW профінансує відновлення інфраструктури Донбасу

Німецька KFW профінансує відновлення інфраструктури Донбасу

Місія німецького KFW прибуде в Україну для затвердження проектів реалізації кредиту в розмірі 300 млн євро. Зі слів Геннадія Зубко, ці кошти будуть спрямовані за цільовим призначенням до кінця року.

Місія німецького KFW (Німецька Кредитна Установа для Відбудови) має намір профінансувати українські інфраструктурні проекти на суму 300 млн. євро. Затвердження проектів має відбутися  в Україні 4 липня під час візиту місії KFW. Про це повідомив  Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко та додав, що ці кошти можуть бути спрямовані за цільовим призначенням вже до кінця поточного року.

Геннадій Зубко прокоментував хід робочого візиту прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана до ФРН та повідомив про встановлення остаточного переліку спільних проектів з німецькою стороною та затвердження  субкредитних угод за напрямами Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства інфраструктури та  Міністерства регіонального розвитку.

«Частина цих коштів може бути використана для відновлення інфраструктури Донбасу. Якщо оцінювати обсяги фінансування за напрямками, то на проекти з енергетики виділено 150 млн євро, інфраструктурні – 80,67 млн євро, на закупку обладнання для модернізації локомотивного парку – 60 млн євро. Загальний обсяг фінансування погоджених проектів склав 290,67 млн євро», - вказав Геннадій Зубко.

Як раніше повідомлялося,  в 2015 р. у ході восьмого засідання Українсько-німецької Групи високого рівня з питань економічного співробітництва у Берліні було підписано Меморандум про спільні наміри Уряду України та Уряду ФРН щодо незв’язаного фінансового кредиту в розмірі 500 млн. євро та Рамкову угоду між Кабінетом Міністрів України та KfW про надання індивідуальних кредитів в рамках німецької Схеми державних гарантій щодо незв’язного фінансового кредиту (UFK) для України.

Також, 27-28 червня відбувся робочий візит делегації Кабміну до Німеччини, в ході якого німецька сторона заявила про намір подальшого продовження підтримки та сприяння українському Фонду енергоефективності.

 

 
Коментарі (0)