ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНімецький міністр обговорить «Північний потік-2» з Росією та Україною

Німецький міністр обговорить «Північний потік-2» з Росією та Україною

Міністр економіки Німеччини Перет Альтмаєр здійснить офіційний візит до Росії та України з метою обговорення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» та майбутнє українського транзиту

Міністр економіки Німеччини Перет Альтмаєр здійснить офіційний візит до Росії та України з метою обговорення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» та майбутнє українського транзиту, повідомляє DW.

При цьому, за інформацією джерел в німецькому уряді, поїздка запланована на 13-14 травня.

Основними темами розмови Альтмаєра з російськими та українськими урядовцями має стати питання транзиту газу. Крім цього, німецький міністр планує обговорити німецько-російські економічні відносини та підготовку майбутнього візиту канцлерки Німеччини Ангели Меркель до Сочі.

Раніше повідомлялось, що в Німеччині вже стартувало будівництво «Північного потоку-2» навіть попри те, що Газпром досі не отримав дозволів від усіх країн, через які планують прокласти газопровід.

31 січня Німеччина дозволила прокласти «Північний потік-2» на своїй території, а 27 березня дозволила будівництво. 

Також Фінляндія дозволила будівництво газопроводу «Північний потік-2» у своїх економічних зонах.

Раніше в Німеччині заявляли, що Росія має гарантувати Україні обсяги транзиту газу після закінчення контракту у 2019 році.

Також Європейський суд відхилив позов Нафтогазу про недопуск Газпрому до європейської ГТС.

Президент України Петро Порошенко назвав прихильників будівництва нового російського газопроводу «спільниками РФ». Також Порошенко заявив, що «Північний потік-2» монополізує постачання газу до ЄС із боку Росії. 

 

 
Коментарі (0)