ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНорми споживання газу для населення планують переглянути

Норми споживання газу для населення планують переглянути

Очільник Кабміну доручив переглянути норми споживання газу для населення. Таким чином уряд сподівається стимулювати українців до запровадження заходів з енергозбереження.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив забезпечити перегляд норм споживання газу для стимулювання заходів з енергозбереження споживачів. Про це Прем’єр сказав в ході сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів.

Відповідне доручення пан Яценюк дав Віце-прем'єр-міністру, Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадію Зубку, Міністру енергетики та вугільної промисловості Володимиру Демчишину та Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.
 
«Наше завдання в тому, щоб людина платила за ту послугу, яку вона отримала. За той обсяг природного газу, який вона спожила і за той обсяг тепла, який також пораховано», - сказав пан Яценюк.
 
«Лічильник ключовий елемент того, щоб рахунок, який прийшов людині за житлово-комунальні послуги був справедливий. Тому, Геннадій Григорович (Зубко, – ред.), питання вимагає конкретного рішення. Вам разом з Міненерго та НКРЕКП було дано відповідне доручення щодо врегулювання цієї проблеми. Місяць вже пройшов», - заявив очільник уряду.
 
За його словами, чинні норми споживання газу створили ситуацію, коли особи які раніше встановили прилади комерційного обліку газу, платять за газ більше за осіб, які не встановили лічильники.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Кабмін прийняв постанову, яка дозволяє отримувачам субсидій долучитися до програми з енергоефективності та отримати відшкодування від держави у розмірі 70%.
 
Коментарі (0)