ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: пропонується на трасах встановлювати протизасліплюючі екрани

Нові ДБН: пропонується на трасах встановлювати протизасліплюючі екрани

Мінрегіон пропонує на розділювальних смугах трас обов’язково влаштовувати протизасліплюючі екрани
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує на розділювальних смугах трас обов’язково влаштовувати протизасліплюючі екрани. 
 
Статистика європейський країн показує, що їх використання дозволить знизити аварійність на дорогах в середньому на 25%. Відповідна норма міститься у проекті змін до ДБН В.2.3-4-2015 “Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво”.
 
Протизасліплюючі екрани, як засоби безпеки на дорогах, вже давно використовуються в усіх європейських країнах. Вони встановлюються на розділювальних смугах, щоб світло від зустрічного транспорту не засліплювало водіїв. 
 
Встановлення таких протизасліплюючих екранів як бар’єрних засобів безпеки також перешкоджатиме пішоходам переходити дорогу в непередбачених для цього місцях.
 
Згідно зі змінами у ДБН, такі засоби безпеки повинні влаштовуватися з урахуванням вимог ДСТУ 8537 “Безпека дорожнього руху. Екрани протизасліплювальні. Загальні технічні умови”.
 
Проект змін до ДБН розробляється ДП “ДерждорНДІ”.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)