ГоловнаНовини ЖКГПодіїНові ДБН: дозволено проектувати дитячі майданчики на дахах невеликих будівель

Нові ДБН: дозволено проектувати дитячі майданчики на дахах невеликих будівель

Згідно зі зміною, розміщення дитячих майданчиків на дахах напівпідземних і наземних споруд дозволяється за умови обов’язкового дотримання безпечної експлуатації майданчика
У нових змінах до ДБН Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій» введено можливість розміщувати дитячі майданчики на дахах напівпідземних і наземних споруд висотою до 15 м, але не більше 3-х поверхів, за обов’язкового дотримання всіх необхідних вимог безпеки. 
 
Норма вступила в дію 1 жовтня 2018 року, про це повідомляє прес-служба мінрегіонбуду.
 
Згідно зміни, розміщення дитячих майданчиків на дахах напівпідземних і наземних споруд дозволяється за умови обов’язкового дотримання безпечної експлуатації майданчика: обладнання його парапетом та захисною огорожею висотою 2 м, а також можливістю безбар’єрного доступу за допомогою ліфта або пандуса.
 
На території таких майданчиків заборонено розміщувати вентиляційні канали, антени, споруди мобільного та стільникового зв’язку. Каркаси захисної огорожі мають виготовлятися зварними, а блискавкозахист такого майданчика слід проектувати у відповідності з ДСТУ Б В.2.5-38 «Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
 
Ще однією умовою розміщення такого майданчика на покрівлі будівлі є забезпечення відводу дощових та талих вод та за необхідності шумозахисту нижчерозташованих приміщень.
 
Висота розміщення такого майданчика не повинна бути більшою ніж 15 м (але не більше 3 поверхів) від рівня полу 1-го поверху споруди або землі.
 
Такі дитмайданчики широко розповсюджені у багатьох країнах Європи, таких як Німеччина, Данія, Фінляндія, а також в США, Канаді та Японії.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)