ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: камери для підсудних у судах будуватимуться за європейськими вимогами

Нові ДБН: камери для підсудних у судах будуватимуться за європейськими вимогами

Камери для підсудних у судах будуватимуться за європейськими вимогами, – Мінрегіон планує внести низку змін у ДБН
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо проектування будівель судів. Зокрема, планує переглянути та адаптувати до сучасних європейських норм вимоги щодо проектування камер для підсудних у судах. 
 
Сьогодні згідно з чинними нормами ДБН камери для підсудних в конвойних приміщеннях судів мають бути не менше 4 м². Але при цьому не визначено, на яку кількість людей можуть бути розраховані такі камери. Якщо зважати на те, що більшість будівель судів, а саме близько 80% знаходяться у пристосованих приміщеннях, то по факту в таких камерах на 1 людину припадає 0,8 м², а то й навіть 0,5-0,7 м². 
 
Такі умови утримання підсудних є неприпустимими. І мають бути забезпечені основні права і свободи громадян.
 
Отже, планується прописати чіткі вимоги до площі камер у конвойному приміщенні суду, виходячи з розрахунку не менше 4 м² на одну особу, та привести їх у відповідність до сучасних європейських норм.
 

Державні будівельні норми  – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)