ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: максимальна відстань між новими станціями метро збільшена до 3 км

Нові ДБН: максимальна відстань між новими станціями метро збільшена до 3 км

У нових державних будівельних нормах щодо проектування метрополітенів дозволено збільшувати відстань між новими станціями метро до 3 км. Зараз така максимальна відстань складає 2 км.
У нових державних будівельних нормах щодо проектування метрополітенів дозволено збільшувати відстань між новими станціями метро до 3 км. Зараз така максимальна відстань складає 2 км. 
 
Норма стосується лише нового будівництва і набирає чинності з 1 вересня цього року.
 
Всі лінії метрополітену, у тому числі, окремі станції мають проектуватися лише на основі діючих генеральних планів та детальних планів території, обов’язково враховуючи генеральні комплексні транспортні схеми міста, існуючу мережу метрополітену та інженерно-транспортну інфраструктуру. Напрям ліній метро, місця розташування станцій та пересадочних вузлів між ними визначаються на стадії розроблення техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) і враховують перспективну пропускну здатність ліній метро.
 
Згідно з новими ДБН, відстань між станціями повинна бути не менше 900 м і не більше 3 км. При цьому, якщо відстань складає більше 2 км, то необхідно передбачати аварійний вихід на поверхню, обладнаний тамбур-шлюзом з підпором повітря не менше ніж 20 Па. А у випадку неможливості організації аварійного виходу назовні необхідно передбачати евакуаційні виходи, розміщені в середній третині між цими станціями.
 
Відстань між станціями рахується від платформи до платформи.
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)