ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: можна передбачати протизасліплювальні екрани на розділювальних смугах трас

Нові ДБН: можна передбачати протизасліплювальні екрани на розділювальних смугах трас

Протизасліплювальні екрани допоможуть зменшити аварійність на дорогах у темний час доби – норма діє з вересня 2019 року
Для підвищення безпеки на дорогах в Україні вже можна передбачати протизасліплювальні екрани на розділювальних смугах трас. Відповідна норма міститься у нових змінах до ДБН В.2.3-4-2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво». Вони набрали чинності з 1 вересня цього року і розповсюджуються на будівництво нових, а також реконструкцію та капремонт існуючих трас.
 
Протизасліплювальні дорожні екрани встановлюються на роздільних  смугах  неосвітлених  ділянок  доріг  з двостороннім рухом, щоб захистити учасників дорожнього руху від світла фар зустрічного авто або від стаціонарного освітлення об’єктів.
 
Ці конструкції також перешкоджатимуть пішоходам переходити дорогу в непередбачених для цього місцях. З метою безпеки та зменшення травматизму, вони виготовлені із поліетилену.
 
Згідно зі змінами, протизасліплювальні екрани повинні влаштовуватися з урахуванням вимог ДСТУ 8537 «Безпека дорожнього руху. Екрани протизасліплювальні. Загальні технічні умови».
 
Зміни до ДБН В.2.3-4-2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво» набрали чинності 1 вересня 2019 року.
 
Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.
 

 

 
Коментарі (0)