ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: норми щодо обов’язкової енергоефективності в школах і дитсадках мають бути дотримані

Нові ДБН: норми щодо обов’язкової енергоефективності в школах і дитсадках мають бути дотримані

Норми щодо обов’язкової енергоефективності в школах і дитсадках вже діють і вони мають бути дотримані
Набули чинності нові державні будівельні норми щодо проектування шкіл та дитячих садків. Вони запровадили обов’язкову енергоефективність при новому будівництві, проведенні реконструкції або капремонту цих закладів. І ця вимога має дотримуватися на місцях для створення належних комфортних умов навчання та виховання дітей, особливо у сільській місцевості.
 
Про це повідомила пресслужба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. 
 
“Сьогодні ситуація зі школами і дитсадками в сільській місцевості така: майже половина, а саме 47% сільських шкіл нормально не обігріваються. Взимку температура повітря там не перевищує 16 градусів. А у деяких школах опалення досі проводиться на дровах. Ми маємо це змінювати і створювати сучасні комфортні умови для школярів. Тому одна з обов’язкових умов при проведенні нового будівництва, реконструкції чи капремонту школи або дитсадка – енергомодернізація та оптимальне використання енерговитрат. Норми діють ще з минулої осені  і мають дотримуватися на місцях”, — говориться у повідомлені.
 
Завдяки проведенню обов’язкових енергоефективних заходів не лише підвищується комфорт для навчання дітей, а й мінімум на 20% збільшується строк експлуатації цих будівель. 
 

Згідно з новими ДБН “Заклади освіти” та “Заклади дошкільної освіти” усі планувальні та технологічні рішення повинні забезпечувати оптимальний рівень енерговитрат при будівництві та експлуатації. Системи теплопостачання мають бути облаштовані пристроями для автоматичного регулювання теплової потужності. А огороджувальні конструкції повинні проектуватися з теплозахисними властивостями, які забезпечують питоме споживання теплової енергії, що використовується на теплопостачання, забезпечення мікроклімату тощо. 

 
Коментарі (0)