ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: обов’язкові електрозарядки на АЗС

Нові ДБН: обов’язкові електрозарядки на АЗС

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжує оновлювати застарілі будівельні норми.
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжує оновлювати застарілі будівельні норми.
 
Наразі одна з пропозицій, яка активно розглядається – внести зміни у відповідні ДБН, щоб електрозарядні станції обов’язково проектувалися на автозаправних станціях (АЗС).
 
З 1 липня цього року набули чинності зміни у державні будівельні норми щодо автостоянок і гаражів, які ввели обов’язкове влаштування 5% машиномісць на нових або реконструйованих парковках з можливістю заряджання електрозарядками. І ця норма буде поступово переглядатися та збільшуватися. 
 
Крім цього, минулого тижня Верховна Рада підтримала в цілому законопроект №10405 щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів, який спрямований на врегулювання питання з парковками та зарядними станціями для електрокарів. Він вступить в силу з 1 січня 2020 року.
 
Ідею з влаштування обов’язкових електрозарядок на автозаправних станціях підтримали і користувачі мережі Facebook. Із близько 3 тисяч людей, які взяли участь в опитуванні на сторінці Лева Парцхаладзе у Facebook практично всі погодилися з тим, що в Україні дуже потрібні електрозарядки на АЗС. Окрім того, чимало користувачів соцмережі запропонували також встановлювати такі зарядки біля торговельних центрів, ресторанів та інших громадських закладів.
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)