ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: оновлено застарілі норми в проєктуванні кінотеатрів

Нові ДБН: оновлено застарілі норми в проєктуванні кінотеатрів

У проєкт нового ДБН «Культурно-видовищні та дозвіллєві заклади» пропонується оновити застарілу норму щодо проєктування в приміщеннях кінотеатрів кінопроєкційних кімнат лише на плівкових носіях
У проекті нового ДБН «Культурно-видовищні та дозвіллєві заклади» пропонується оновити застарілу норму щодо проектування в приміщеннях кінотеатрів кінопроекційних кімнат лише на плівкових носіях.
 
Через цю застарілу норму сьогодні кінопроекційні кімнати проектуються набагато більшими, ніж це необхідно. Адже у застарілих вимогах враховується необхідність розміщення плівкового обладнання та носіїв, які за габаритами займають більше місця, ніж цифрове.
 
Нові норми не лише врегулювали це питання, а й чітко визначили параметри та детальні розрахунки щодо розміщення сучасних кінопроекційних приміщень.
 
Нові ДБН В.2.2-Х:201Х «Культурно-видовищні та дозвіллєві заклади» розроблені на заміну чинних ДБН 2005 року. Вони вже затверджені і будуть опубліковані найближчим часом, після чого орієнтовно через 3 місяці вступлять в дію.
 
Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.
 
Коментарі (0)