ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: під час будівництва ТЦ мають передбачати покращені умови праці для співробітників

Нові ДБН: під час будівництва ТЦ мають передбачати покращені умови праці для співробітників

Під час будівництва нових або реконструкції існуючих торговельних і ТРЦ необхідно обов’язково передбачати окремі парко-місця та зручні службові приміщення для персоналу
З 1 серпня цього року під час будівництва нових або реконструкції існуючих торговельних і торгово-розважальних центрів необхідно обов’язково передбачати окремі парко-місця та зручні службові приміщення для персоналу. 
 
Відповідні зміни до ДБН «Підприємства торгівлі» вже опубліковані в Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, про це повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.
 
Згідно з опублікованими змінами на ділянках торговельних і торгово-розважальних центрів (комплексів) у їх складі чи в пішохідній доступності від них необхідно розміщувати:
 
об’єкти сервісного обслуговування для працівників (це приміщення побутового обслуговування, санітарно-гігієнічні кімнати, душові, кімнати для особистих речей, прийому їжі, відпочинку тощо);
місця паркування і зупинок легкових автомобілів для працівників;
місця паркування і зупинок вантажних автомобілів та автобусів, які обслуговують будівлю (за необхідності).
Умови розміщення парковок для відвідувачів і працівників, а також необхідна кількість машино-місць визначаються згідно з ДБН Б.2.2-12 «Планування і забудова територій». При цьому не менше 10% місць на парковках повинні бути обов’язково облаштовані для людей з інвалідністю.
 
ДБН «Підприємства торгівлі» поширюється на проектування нових, реконструкцію і розширення існуючих будівель та окремих приміщень підприємств роздрібної торгівлі (магазинів, ринків) за винятком будинків оптової торгівлі, автосалонів і магазинів автозапчастин, зброї, складів будівельних матеріалів, виробничих фірм та магазинів тимчасового функціонування.
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)