ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: підвищена безпека будівель при будівництві в сейсмічних районах

Нові ДБН: підвищена безпека будівель при будівництві в сейсмічних районах

Опубліковані зміни до ДБН щодо будівництва у сейсмічних районах підвищать безпеку будівель
В Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №1/2019 опубліковано Зміну №1 до ДБН В.1.1-12:2014 “Будівництво у сейсмічних районах України”, яка офіційно вступає в дію з 1 травня 2019 року.
 
Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
Так, згідно зі змінами, для проектування житлових і громадських будівель заввишки від 73,5 м і вище та для всіх об’єктів будівництва із значним (СС3) класом наслідків, які не ідентифікуються як об’єкти підвищеної небезпеки, використовується карта 3СР-2004-В, що дозволить зменшити інтенсивність сейсмічного впливу на 1 бал.
 
Крім цього, змінами також розширено умови використання сучасних матеріалів, зокрема, блоків із ніздрюватого бетону автоклавного твердіння, який відрізняється своїми теплоізоляційними властивостями та високою екологічністю.
 
Зміна до ДБН розроблена Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)