ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: планується встановити на вулицях питні фонтанчики

Нові ДБН: планується встановити на вулицях питні фонтанчики

В Україні хочуть встановити питні фонтанчики на вулицях – Мінрегіон розглядає можливість внести відповідні зміни у будівельні норми
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжує оновлювати державні будівельні норми. Відтак розглядає наступну пропозицію – проектувати в громадському просторі українських міст фонтанчики з питною водою.
 
Для цього потрібно внести відповідні зміни у чинні ДБН «Благоустрій територій».
 
Питні фонтанчики – розповсюджена практика у багатьох країнах Європи. В спеку вона дійсно рятує – як і місцевих жителів, так і численних туристів. 
 
В Україні за умови, що вода буде очищена та якісна, це також було б дуже актуально робити. У парках, на площах та інших громадських місцях з великим скупченням людей. 
 
Раніше повідомлялось, що Мінрегіон розглядає пропозицію  проектувати питні фонтанчики у будівлях судів для забезпечення вільного доступу всіх категорій відвідувачів та працівників до питної води. Такі фонтанчики пропонується розміщувати і в публічному просторі суду, і в конвойних приміщеннях.
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)