ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: при будівництві станцій метро мають обов’язково передбачатися туалети для пасажирів

Нові ДБН: при будівництві станцій метро мають обов’язково передбачатися туалети для пасажирів

Новими нормами передбачено обов’язкове влаштування санвузлів для пасажирів на вході/виході зі станцій при їх новому будівництві або реконструкції.
З 1 вересня 2019 року в дію вступають оновлені ДБН щодо проектування метрополітенів. Новими нормами передбачено обов’язкове влаштування санвузлів для пасажирів на вході/виході зі станцій при їх новому будівництві або реконструкції.
 
Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
 
Вже з 1 вересня при проектуванні нових станцій метро або при проведенні їх реконструкції мають обов’язково передбачатися туалети для пасажирів. Вони мають розміщуватися на вході/виході зі станцій. 
 
Сьогодні у чинних ДБН “Споруди транспорту. Метрополітени” відсутня норма щодо проектування громадських туалетів для пасажирів. 
 
Згідно з новими ДБН, під час нового будівництва та реконструкції повинні передбачатися санвузли у межах вестибюля станції, тобто, на вході/виході до них. Санвузли мають обов’язково бути доступними для всіх груп населення і враховувати потреби людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. Їх проектування має здійснюватися відповідно до вимог ДБН “Громадські будинки та споруди” та ДБН “Інклюзивність будівель і споруд”.
 
У складних умовах під час реконструкції станції можливо влаштовувати санвузли у суміщених підземних переходах поза межами шляхів евакуації або поряд зі станцією на поверхні землі. У таких випадках, відповідно до нових ДБН, санвузли повинні мати окрему від метро систему побутової каналізації.
 
Нові норми опубліковані і вступають в дію з 1 вересня 2019 року.
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)